Studietips

studietips från Stockholms universitet

Studie- och språkverkstaden vid SU har mycket bra studietips.
Deras guide till studiestrategier på universitetet finns här.

Stockholms universitetsbibliotek har guider här.

studietips från mig

Länkar och tips till appar och andra verktyg finns här på min blogg. På samma sida finns även länkar till videos om hur du kan organisera dina källor och få hjälp att strukturera dina tankar. Dessa videos är ämnade för studenter på termin 3, men kan i viss mån vara av hjälp av JIK studenter.

Tips på hur du kan organisera dina källor

Digitalt informationshantering from Att Skriva Juridik on Vimeo.

Tips på hur du kan få ordning på dina tankar och skriver snabbare

Teknik och uppsatsskrivande – Få ordning på dina tankar och skriv snabbare Jurprog06CC520 from Att Skriva Juridik on Vimeo.

studietips från YouTube

bra information tycker jag men tänk på att några av videon och länkar har ett mer amerikanskt inslag, medans andra har ett mer akademiskt upplägg. Alla innehåller dock mycket bra tips som förhoppningsvis ökar er inlärning väldigt mycket och gör studierna mycket mer effektiva!

Videon nedan är endast ett urval av många bra YouTube video som jag har noterat. En hel spellista med sådana video om studieteknik finns på min egen YouTube kanal här i fall ni vill få uppdateringar också.

How to Take Better Notes: The 6 Best Note-Taking Systemslänk

How to Study for Exams

How to Study for Exams – Spaced Repetition

How to Remember More of What You Read

The Most Powerful Way to Remember What You Study

Top tips for students getting started on their research project | Tom Clark and Liam Foster (Oxford Academic (Oxford University Press)

Hör gärna av dig om du har tips på fler videos med studietips!

Videon ovan är endast ett urval av många bra YouTube video som jag har noterat. En hel spellista med sådana video om studieteknik finns på min egen YouTube kanal här i fall ni vill få uppdateringar också.